Essentiële oliën als natuurlijke ondersteuning voor je gezondheid

Essentiële oliën als natuurlijke ondersteuning voor je gezondheid

lavendel in de natuur

Al even was ik op zoek naar een natuurlijke ondersteuning voor mijn gezondheid. Bij een workshop heb ik een keer een aantal oliën mogen ervaren die hielpen bij het reinigen van negatieve energieën. Deze geuren vond ik niet heel lekker, maar op de één of andere manier werd mijn interesse in oliën wel gewekt. Mijn intuïtie zei sterk dat ik er meer mee moest doen, dus luisterde ik daar naar. Ik ging op onderzoek uit en kwam de term essentiële oliën tegen. Dit voelde goed, en ik heb er meer onderzoek naar gedaan.

Essentiële oliën

De naam essentiële oliën komt voort vanuit de Engelse term Essential Oils (belangrijke oliën). De oliën worden gemaakt van bloemen en planten en delen hiervan. Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële olie worden onmiddellijk in de cellen opgenomen en zorgen voor reactie in het lichaam.
Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

DoTERRA

Zelf werk ik met de oliën van DoTERRA, die zijn 100% puur. Dit is van groot belang, anders komen er dingen zoals chemicaliën in je lichaam, wat schadelijk is. DoTERRA maakt als enige essentiële olie bedrijf gebruik van het keurmerk CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade). Dit keurmerk geeft aan dat het om de meest pure oliën gaat. De boeren die met DoTERRA samenwerken bepalen heel exact het beste oogstmoment zodat de planten op hun sterkst zijn. Als de kwaliteit van een bepaalde olie op enig moment niet gegarandeerd kan worden, dan wordt die specifieke olie op dat moment ook niet op de markt gebracht.

De oliën worden op vijf verschillende manieren getest om ervoor te zorgen dat de oliën zowel puur als krachtig zijn. Deze testen worden uitgevoerd in onafhankelijke laboratoria met gestandaardiseerde testen. Als de olie daarna door de keuring heen is, wordt het pas uitgebracht op de markt. Op het olieflesje is een CPTG keurmerk te zien, zo weet je dus zeker dat jouw olie uitgebreid getest en dus puur is!

Verschillende oliën

Er zijn rond de honderd verschillende oliën, ieder met hun eigen geur en werking. Ik heb een gesprek gehad met een welness advocate van DoTerra waarbij ik de oliën direct kon proberen. In eerste instantie klonk de werking van de olie te mooi om waar te zijn, maar na het testen was ik overstag. Ik heb direct een pakket aangeschaft. In dit pakket zitten 10 verschillende oliën en daar kan je 80% van alle klachten mee oplossen. Daarnaast heb ik nog een andere olie er bij aangeschaft en kreeg ik er een olie gratis bij. Die toevallig net op dat moment van toepassing was op mij.

Doterra 10 oliën

Mijn ervaringen tot nu toe

Ik moest even geduld hebben voordat het pakket binnen was, het kwam namelijk vanuit Londen. Inmiddels ben ik nu twee weken in het bezit van de oliën. Ik ben alerter en heb meer energie door de Peppermint. Mijn acné is stukken minder door de Melaleuca. Ik ben vrolijker door de Wild Orange en meer geaard door de Frankincense (aanraders voor HSP’s). En nog veel meer goede ervaringen! Ik heb zelfs al andere mensen kunnen helpen d.m.v. de oliën. Ik heb bij iemand de hooikoorts kunnen verlichten door middel van een combinatie van de oliën in een capsule. Verder heb ik iemand kunnen helpen pijnlijke spieren te verhelpen met de Deep Blue. Ook bij iemand de stressklachten wat af kunnen laten nemen met de Lavendel.

Zegt jouw gevoel ook JA na het lezen van deze blog? Neem contact op voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *