Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek het in jezelf

Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek het in jezelf

Heel veel mensen hangen hun geluk af van dingen ‘buiten hun zelf.’ Bijvoorbeeld uit alcohol, drugs of sigaretten, overmatig werken of relaties. Iedereen die het geluk buiten zichzelf zoekt, doet dit op zijn eigen manier en heeft zo zijn eigen patroon. Wat deze mensen met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal niet willen voelen.

Ik was er zelf ook één van. Ik voelde me al jaren ongelukkig, en had geen idee hoe dit nu kon. Ik zat vast in mijn eigen patronen.

Het uitte zich bij mij voornamelijk in het mijn geluk laten afhangen van andere mensen, en dan in het speciaal mannen. Ik was continue bezig met daten, en als ik een relatie had, met het pleasen van de ander. Ik trok veelal mannen met verslavingsproblematiek aan. Waarom moet mij dit iedere keer overkomen? vroeg ik me af.

Nu ik mijn eigen patroon in zie, zie ik wat de oorzaken van deze destructieve relaties waren. Mensen met dezelfde trillingsfrequentie trekken elkaar aan. De trillingsfrequentie is de straling die je uitstraalt. Negatief trekt negatief aan. Wat ik gemeen had met de verslaafde, is dat we allebei niet wilde voelen. De verslaafde dempt zijn gevoelens met middelen, en ik dempte mijn gevoelens met het zorgen voor de verslaafde en alles wat daarbij kwam kijken; alles om maar niet met mezelf bezig te hoeven zijn. Doordat ik zo bang was om mijn gevoelens onder ogen te zien, voelde het veilig om me steeds van de ene relatie in de andere te verzeilen. Dit had niets met liefde te maken.
Ook kon ik niet alleen zijn omdat ik de bevestiging van de ander nodig had, omdat ik onzeker was over mezelf en een lage eigenwaarde had.

Daarnaast rookte ik tot twee maanden terug. Nu ik met dit proces bezig ben zie ik in dat roken ook een manier is van niet willen voelen. Als je je slecht voelt, steek je maar weer een sigaret op om je gevoelens te dempen.

Hoe kun je dit patroon doorbreken en het geluk in jezelf vinden in plaats van in omgevingsfactoren? Het begint met bewustwording van je eigen patronen. Vaak wéét je onbewust wel dat je niet zo wilt leven, alleen negeer je dat stemmetje (je intuïtie). Want alles omgooien in je leven is onbekend, en we houden graag vast aan wat veilig voor ons voelt. Er komt een moment wanneer je er helemaal klaar mee bent. Dit komt doordat je bepaalde inzichten hebt verkregen. Dit kan zijn uit boeken dan wel gesprekken met bepaalde mensen, of dat je erg diep bent gezakt wat nodig was om jou wakker te schudden. Bij mij was het een combinatie van beide.

Nu je je bewust bent van je patronen en je eigen aandeel in dit proces ziet, kun je aan de slag met het doorbreken ervan en de weg gaan bewandelen naar jouw innerlijk geluk! Dit zal niet makkelijk zijn en er zullen allerlei gevoelens bij komen kijken. Het is belangrijk om de gevoelens er te laten zijn en te accepteren. Het is niet gek dat je al die gevoelens ervaart, je bent tenslotte zover verwijderd geraakt van jezelf.
Zie wat je hebt meegemaakt niet als falen, maar als een levensles. Je had dit nodig om een omslag te kunnen maken in je leven. Nu is het moment om jezelf te leren kennen en te kijken waar jij gelukkig van wordt.
Hiervoor is nodig dat jij jezelf gaat waarderen, eigenwaarde creëren. Je kan positieve eigenschappen van jezelf opschrijven, en als je het echt niet weet het vragen aan mensen uit je omgeving. Ook kan je jezelf elke dag een compliment geven in de spiegel. Dit zal op het begin raar voelen, maar uiteindelijk ga je het geloven!

Het is belangrijk om dingen te ondernemen, ook al heb je er geen zin in. Afleiding is zeker in het begin fijn. En als je dingen gaat ondernemen leer je jezelf ook weer een beetje beter kennen wat je wel en niet leuk vindt. Zie mijn vorige blog waarin ik voorbeelden noem wat je allemaal kunt ondernemen alleen: https://hspsamen.com/2018/03/04/me-time/

Daarnaast is het goed om ook leuke dingen te doen met andere mensen, om je proces te kunnen delen en gewoon omdat een mens contact nodig heeft.

En bedenk: stap voor stap. Dit proces kost tijd, gun jezelf dat ook en veroordeel jezelf niet bij een terugval in oud gedrag. Accepteer het en vervolg je pad.

 

Één reactie

  1. […] Zelfliefde Het is belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent en positief over jezelf te denken. Als je dit niet doet kun je jezelf helemaal naar beneden halen met je eigen gedachten. Ik heb hier in mijn blog ‘het geluk in jezelf vinden’ tips over gegeven hoe je je eigenwaarde kunt vergroten. https://hspsamen.com/2018/03/04/het-geluk-in-jezelf-vinden/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *