Groeien in je persoonlijke ontwikkeling

Groeien in je persoonlijke ontwikkeling

Laatst kreeg ik een mooi inzicht door. We zijn bereid om de spanning te ervaren van bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, omdat werk er nu eenmaal bij hoort. Waarom zouden we er dan niet voor kiezen om ook de spanning toe te laten voor iets wat we willen ondernemen wat belangrijk is voor onze persoonlijke ontwikkeling? Een sollicitatiegesprek is een verplichting waardoor je een stok achter de deur hebt. Dingen ondernemen om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling, daartoe verplicht niemand je. Dat zul je zelf moeten doen, vanuit jouw innerlijke kracht.

Al even heb ik het idee om een keer alleen naar een festival te gaan. De angst weerhield me echter. Wat nu als ik het niet leuk zou vinden? Wat nu als ik niemand had om mee te praten?

Tot voorkort had ik ook niet gedacht dat ik het daadwerkelijk zou doen. Toch is deze wens in mijn onderbewustzijn zo groot, dat het universum dit op mijn pad heeft gestuurd. Nu ik bewust ben van mijn patronen, heb ik deze toegezonden les herkent.
Een paar weken terug was ik op een workshop over hoogsensitiviteit. Daar leerde ik Emma(*gefingeerd) kennen en zij vertelde dat ze naar een festival zou gaan. Ik vroeg haar of ik mee mocht. Dat vond ze erg leuk en we wisselden nummers uit om het verder af te kunnen stemmen. Later gaf ze via app aan dat ze toch niet heen zou gaan. Ik besloot iemand anders mee te vragen, zij kon ook niet mee. Doordat ik nu zo met mijn spiritualiteit bezig ben, zie ik in dat de Engelen mij willen vertellen dat het universum deze dingen bewust laat gebeuren, en dat ik deze kans moet grijpen om verder te kunnen groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling.
Na dit inzicht besloot ik een kaartje te kopen voor het festival voordat ik eventueel van gedachten zou veranderen vanuit mijn angstgedachten.

2 februari 2018, vooraf
Vandaag is het zo ver, de dag van het festival! Ruigoord heet het festival, een festival met allemaal spirituele workshops en muziek en dans. Wat me ook erg aansprak aan dit festival, is dat er ook mensen komen die bezig zijn met spiritualiteit en met hun gevoel.
Voor vertrek ervaarde ik wel een lichte spanning. Een beetje kriebels in mijn buik, een paar angstgedachten kwamen naar boven. Ik besloot om een meditatie te doen om goed te kunnen aarden. Dan zit je meer in je lichaam waardoor je gedachten meer los kan laten. Ik voelde me meer ontspannen na de meditatie en de gedachten namen af. Ik besloot om geen verwachtingen te hebben en gewoon te ervaren wat het mij allemaal gaat brengen.
Ik vertrok met de trein vanuit Alkmaar om naar Amsterdam Sloterdijk te reizen en daar over te stappen op de bus richting Ruigoord.

Tijdens Ruigoord
Eenmaal aangekomen wist ik niet precies hoe en wat, ik besloot gewoon op mensen af te stappen en te vragen. De workshops gingen van start, ik ging starten met een workshop yoga. De sfeer bij ervaarde ik niet als heel fijn, direct al niet. Ik dacht eerst dat het spanning van mezelf was, maar ik weet dat ik dat alleen op het begin heb en dat het wel vrij snel weer over gaat als ik ergens eenmaal ben. Dat was nu niet het geval, daarom besloot ik halverwege weg te gaan omdat ik het vandaag erg lastig vond mezelf af te sluiten voor alle energieën. Ik vond het wel moeilijk om te doen, maar ik ben blij dat ik voor mezelf heb gekozen. Dit was meteen een mooie les voor mijn persoonlijke ontwikkeling met betrekking tot grenzen aangeven.
Ik sloot aan bij een dansworkshop en raakte de negatieve energie nog niet direct kwijt. Ik besloot mijn ervaring te delen met wat mensen, ik voelde me veilig om dat te doen door de goede sfeer daar. Iedereen was erg lief waardoor ik me gesteund voelde.
Ik merkte dat ik me niet heel vrij voelde om los te gaan, ik ben echt a-ritmisch en had dan toch gedachtes zoals wat vinden mensen van mij, ziet dit er niet raar uit etcetera. De man die de workshop gaf was heel vrij in zijn hele doen en laten, heel mooi. Hij merkte dat sommige mensen zich geremd voelde. “Voel je vrij om je te laten gaan, schaamte is ego” zei hij. Dit betekend zoveel als angsten komen voort uit je gedachten. Je gevoel wilt zich laten gaan, maar je ego (gedachten) is het geen wat je tegenhoud. Dit vond ik zo mooi, en met mij vele anderen. Ik merkte dat iedereen steeds losser werd. Het was zo heerlijk om je zo te kunnen laten gaan en niet meer bezig te zijn met de gedachten, en om alleen maar te ‘zijn’ en te genieten.
Op deze dansworkshop raakte ik tussendoor aan de praat met Floor. Na afloop gingen we nog even praten. We merkten dat we veel gelijkenissen hadden, zo moet je toch op elkaars pad komen kennelijk. Ik heb de verdere dag met haar en Steffie, een vriendin van Floor, opgetrokken. Het was erg gezellig en we hebben lekker gepraat, gegeten, nog meer mensen leren kennen, workshops gevolgd en nog meer gedanst. ’s Avonds heb ik nog een persoonlijke healing gehad door middel van magnetiseren (= overbrengen van energie), dit was erg bijzonder en mooi om eens mee te maken.
Eenmaal thuis kon ik niet direct slapen van alle indrukken en energieën, dat heb ik altijd als ik met veel mensen ben geweest, dan zit mijn hoofd erg vol.

20180202_190958*Met Steffie (links) en Floor <3

3 februari 2018, de dag erna
Wauw wat werd ik lekker wakker, ik voelde me zo blij en gelukkig dat ik dit heb gedaan en ik ben heel trots op mezelf. Ik ben nog wel enorm moe van alles, maar dat is logisch als hoogsensitief persoon. Ik wist dat van tevoren en heb twee dagen me-time voor mezelf geïncasseerd. Lekker rommelen in huis, mediteren, lezen, serie kijken en vooral doen waar ik op dat moment zelf zin in heb.

Op het begin vertelde ik over de spanning toelaten om ook te kunnen groeien in gebeurtenissen voor je persoonlijke ontwikkeling. Zoiets als een sollicitatiegesprek kan je op het begin ook heel gespannen voor zijn, maar ga je dan wel aan omdat het moet. Dan ben je toch na afloop ook trots op jezelf dat je het maar wel geflikt hebt? Of het nu goed ging of niet, je bent het wel aangegaan en daar mag je trots op zijn.
Zo werkt het ook bij dingen ondernemen waarvan je kan groeien op persoonlijk vlak. En ook met deze dingen geld dat je van tevoren niet zal weten hoe het zal lopen. Bedenk dat je altijd weer weg kan gaan als je het niet leuk vindt. Dan heb je het wel geprobeerd, ben je je angst aangegaan en weer een ervaring rijker! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *