Hoogsensitiviteit en spiritualiteit (zesde zintuig)

Hoogsensitiviteit en spiritualiteit (zesde zintuig)

Sommige hoogsensitieve mensen zijn ook in het bezit van het zesde zintuig. Dit zijn waarnemingen die niet met de andere zintuigen waargenomen kunnen worden en niet zichtbaar zijn. Sommigen hebben dit al vanaf kleins af aan, anderen ontwikkelen dit later.

Vroeger heb ik regelmatig schimmen gezien, maar dacht dat ik me dit gewoon verbeelde. Ik heb lang gedacht dat ik gewoon duizelig was en daarom soms wat zag wat niet echt was.

Mijn moeder is met mij naar een spiritueel therapeut geweest om te kijken of zij iets voor mij kon betekenen omdat ik me vroeger zo gespannen en onrustig voelde. Zij deed iets met edelstenen en magnetiseren, wat precies weten zowel mijn moeder als ik niet meer. Wel wist mijn moeder nog dat de spiritueel therapeut had gezegd dat als ik ooit entiteiten (=geesten) zou zien, mijn moeder mij wel moest geloven.

Mijn coach, gespecialiseerd in HSP en het zesde zintuig, vertelde mij dat ik het zesde zintuig heb. Ik altijd wel een beetje zo’n gevoel, maar kon het me niet voorstellen omdat ik er op de schimmen na niks van heb gemerkt. Mijn coach legde uit de je lichaam uit meerdere lagen bestaat. Hoe gevoeliger je wordt, hoe meer bepaalde lagen afbrokkelen. Je komt dan dichter tot je ware zelf, en je laat je zesde zintuig dan ook toe.
Nu ik volgens mijn gevoel leef en bepaalde lichaamslagen afbrokkelen, heb ik ook de eerste stappen in mijn spirituele ontwaking gezet. Ik heb al een paar keer gehad dat ik een ingeving kreeg die later bleek te kloppen. Ook lijken de schimmen soms weer terug te komen, en voel ik op bepaalde plekken dat er een entiteit is.
Ook ben ik tijdens het mediteren een soort van uit mijn lichaam getreden, ik had het gevoel alsof ik zweefde. Op het begin vond ik dit heel eng. Sinds ik het gevoel heb geaccepteerd, vind ik het juist heel mooi en bijzonder.

De ene dag ervaar ik het meer dan de andere dag. Het hangt er ook vanaf hoe ik me voel, en wat ik aan het doen ben.

Het universum geeft mij signalen door, nu ik me er voor heb opengesteld. Het universum is een bron met energie die je een verhaal wilt sturen, een signaal wilt geven of die je een nieuwe richting opstuurt. Ik geloof zelf dat de Engelen je kracht geven en je ondersteunen om de boodschappen van het universum uit te voeren.
Dit alles kan uiteraard alleen als je volgens je gevoel leeft en je je er niet tegen verzet.

Elke avond voordat ik ga slapen vraag ik de Engelen om hulp, soms in het algemeen, soms om me extra kracht en positiviteit te geven bij bepaalde gebeurtenissen.
Het helpt echt heel goed, en er komen allemaal positieve dingen op mijn pad.
Even een voorbeeld. Ik werk sinds kort op kantoor, soms heb ik toch nog wel last van de prikkels. Ik vraag de Engelen dan bijvoorbeeld; Lieve Engelen, willen jullie mij helpen om morgen vol positiviteit de werkdag tegemoet te gaan en om mij te ondersteunen om de prikkels goed te kunnen verwerken? Ga jullie gang en dankjewel.
De volgende dag ging ik naar kantoor, en had ik inderdaad last van de prikkels en het zat me best wel hoog. Door goed naar mijn lichaam te luisteren, door te aarden en door mijn gevoel van overprikkeldheid te accepteren, ging het uiteindelijk een heel stuk beter en had ik een leuke werkdag. Ik geloof dat de Engelen mij daarbij ondersteunen en me kracht zenden zodat ik het uiteindelijk zelf kan, vanuit mijn eigen innerlijke kracht.

Ook geloof ik dat alles gebeurd met een reden. Het universum stuurt een gebeurtenis op je pad om er iets uit te kunnen leren, of om verder te kunnen groeien als mens.
Bijvoorbeeld je contract op je werk wordt niet verlengd. Dit kan allerlei betekenissen hebben, bijvoorbeeld dat dit nodig is om te gebeuren om verder te kunnen groeien in een andere baan.

Spiritualiteit is voor iedereen weer anders, en iedereen ervaart het op zijn of haar eigen manier. En dat is ook helemaal goed.

 

Één reactie

  1. […] Wil je meer info over mijn spirituele ontwaking? https://hspsamen.com/2018/03/04/spiritueel-ontwaken/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *