Mijn mindere ervaringen met nieuwe mensen / contacten

Mijn mindere ervaringen met nieuwe mensen / contacten

Allerlei soorten mensen

Soms lijkt het makkelijk gezegd van mij om uit je comfortzone te stappen om nieuwe mensen aan te spreken. Je zult misschien denken: ‘Ja, maar haar gaat het gemakkelijk af.’ Of: ‘Bij haar gaat het altijd goed dus dan is het makkelijk.’ Nou, dat is dus niet zo. Ook ik loop soms tegen dingen aan bij nieuwe mensen. Daarom bij deze een rijtje van ervaringen die anders zijn gelopen dan gehoopt:

  1. Afgelopen zomer ging ik alleen naar het buitenzwembad in Alkmaar. Ik was erg aan het genieten alleen, maar had ook behoefte sociaal contact. Toen zag ik een vrouw alleen liggen. Ik besloot een waterijsje te halen, voor mij en voor haar. Ik kwam aan met het ijsje bij de vrouw. ‘Hier, voor jou’ zei ik. ‘Dankjewel’ reageerde ze verbaasd. ‘Ja, ik zag je alleen liggen en dat vind ik nou zo stoer van je dat je dat ook gewoon doet’ zei ik. ‘Maar ik ben helemaal niet alleen.. Mijn man en kinderen zijn even naar het zwembad’ zei ze. Ik merkte dat ze verder ook niet open stond voor een praatje. Oeps..
  2. Een paar maanden terug ging ik zondag vroeg naar de supermarkt. Toen ik aan kwam fietsen zag het er dicht uit. Er stond een jonge vrouw die mij vroeg of ik wist hoe laat het open ging. We raakten aan de praat en ik was onder de indruk van haar sprankelende energie. We fietsen samen naar een anderer supermarkt. Daar liepen we nog even samen op, daarna gingen we allebei ons eigen weg. Haar energie liet me niet los. Ik besloot haar weer op te zoeken. ‘Zeg, zullen we eens wat drinken, je hebt zo’n lekkere positieve energie!’ zei ik. ‘Ja, ik voeg je wel even toe op Facebook!’ zei ze. Later stuurde ik haar een bericht, maar ze reageerde kortaf en alles kwam vanuit mij dus het bloedde vrijwel direct dood. Jammer!
  3. Twee jaar terug was ik op een festival. Er was een leuke jongen aan het dansen die me niet los liet. Ik reageer altijd op mijn impulsen omdat ik me anders thuis af vraag hoe het had kunnen lopen. Ik liep op hem af en vroeg of hij samen wilde dansen. Dat wilde hij, we hadden even gepraat. Daarna liep ik terug naar mijn vriendinnen. We gingen naar huis, maar ik had nog geen nummers uitgewisseld met die jongen. Ik liep een beetje zenuwachtig terug, en vroeg zijn nummer. Die kreeg ik. Echter reageerde hij vrijwel niet op mijn apps en als hij reageerde deed hij kortaf. Nouja, toch geprobeerd.

Zoals je leest is het dus ook bij mij zeker niet altijd een succes. Toch moet je niet opgeven. Want het is ook heel vaak wél een succes geweest.

Hieronder wat tips voor als het niet gaat zoals gehoopt of gepland:

  • Bedenk als het geen succes is dat je weer een stap verder bent in je proces. Want je hebt een stap durven zetten. Zeg dat ook hardop tegen jezelf.
  • Betrek niet alles op jezelf. Dat de ander geen contact wilt zegt niks over jou. Misschien zit iemand wel niet goed in zijn vel en heeft hij er daarom op dat moment geen zin in. Kan gebeuren. Of misschien trigger jij wel iets in iemand vanuit het verleden, waardoor diegene het niet ziet zitten. Zegt dus ook niks over jou.
  • Denk positief over jezelf. Wilt iemand geen contact met je of het niet verder onderhouden? Jammer voor diegene, want die loopt een heel mooi persoon mis.

Heb jij weleens nieuwe mensen aangesproken? Heb je ook weleens ervaren dat het niet ging zoals verwacht? Of is het nog een te grote stap om nieuwe mensen aan te spreken omdat je niet weet hoe? Dan is deze blog een aanrader: https://hspsamen.com/zeven-tips-om-nieuwe-mensen-aan-te-spreken/blog/

Ik hoor je ervaringen graag!