Missie

HSP Samen is in februari 2018 ontstaan, aan de hand van de ervaringen van oprichter en HSP’er Susanne. Zelf vond Susanne veel voldoening in het contact met andere HSP’ers. Herkenning en begrip vinden, diepgaande gesprekken voeren en veelal dezelfde interesses hebben. Haar ervaring is dat het als HSP lastig kan zijn om aansluiting te vinden bij niet HSP’ers. Susanne ontmoette de andere HSP’ers door middel van workshops en uit zichzelf op mensen afstappen; dit is niet voor iedereen even makkelijk. Er was nog niet iets waarbij HSP’ers elkaar konden ontmoeten. Daarom heeft Susanne het platform HSP Samen opgericht.

Het doel van HSP Samen is het samenbrengen van hoogsensitieve personen door heel Nederland. HSP’ers kunnen elkaar vinden door een oproepje te plaatsen in de besloten Facebookgroep van hun provincie. Ook worden er bijeenkomsten door Susanne georganiseerd in Alkmaar. Het plan is om ook bijeenkomsten in andere plaatsen op deze website te plaatsen. Op deze manier kan elke HSP’er in heel Nederland in contact komen met een mede HSP’er. Zowel online als in real life.

Verder vind HSP Samen het belangrijk om het positieve in hoogsensitiviteit te benadrukken en concrete en praktische tips te geven. Hiervoor kan je met Susanne sparren in het koffieuurtje. En op de social media van HSP Samen worden HSP tips gedeeld, zodat je deze mooie kwaliteit steeds beter kunt gaan inzetten.