Uit mijn comfortzone: alleen naar een Loveborrel

Uit mijn comfortzone: alleen naar een Loveborrel

cafe mensen

Deze week werd ik via een kennis op een zogenoemde Loveborrel geattendeerd. Dat is een borrel met allemaal singles. Het klonk wel grappig, in een impuls heb ik me opgegeven twee dagen van tevoren. Dan kon ik er tenminste ook niet teveel over nadenken, want het is toch wel spannend. Ik las namelijk op de website dat ook veel met een vriend(in) komen. ‘Nee, ik kan dit gewoon alleen en ik ga dit gewoon doen’ dacht ik vastbesloten. Weer een mooie uitdaging om uit mijn comfortzone te gaan.

Voor ik het wist was het al zover. In een felrode jurk en mooi opgemaakt fietste ik naar de locatie. Toen ik langs de locatie fietste tuurde ik eerst even naar binnen. Slechts vijf mensen zaten er nog maar.. Zo op het eerste oog wist ik het allemaal zo net nog niet. Bewust parkeerde ik mijn fiets wat verder, om alles even te overdenken. ‘Nu kan ik nog naar huis.. Ja, maar dat is zonde van je geld.. En wat ga je thuis doen dan..’ peinsde ik. Uiteindelijk besloot ik om toch maar even een kijkje te nemen.

Daar kreeg ik een warm welkom van Anouk, de de host van de Loveborrel. Wat een stralende meid! Dat bood alvast vertrouwen. Ik ging aan tafel bij de anderen zitten en het ijs werd al snel gebroken. Met drie meiden raakte ik in gesprek, het was gelijk gezellig. Er kwamen nog meer mensen binnen. De verdeling was niet helemaal lekker, ¾ vrouwen en ¼ mannen.

De mannen kregen een kaartje met de naam van een vrouw en die moesten ze dan zoeken. Binnenin het kaartje stond dan een openingsvraag. Naar mij kwam geen man omdat er dus een onevenredig aantal was. Toen ging ik verder praten met de meiden, elkaars Tinder ervaringen uitwisselen, hilarisch. Ook vertelde één van die meiden dat ze weleens alleen naar de kroeg gaat. Ze heeft me geïnspireerd en ze gaf mij tips zodat ik het ook kan gaan doen. Weer iets nieuws wat ik wil gaan doen! Natuurlijk geef ik je daarna tips zodat jij de stap ook durft te zetten.

Inmiddels was het tijd om de rollen om te draaien. De vrouwen moesten de man van hun kaartje gaan zoeken. Ik vond ‘mijn’ man al vrij snel en man man man, wat was dat vreselijk. Het gesprek begon standaard, maar na een paar zinnen vroeg hij mijn nummer al. ‘Ik ken je helemaal niet’ zei ik. ‘Ja, maar we kunnen dan toch wat drinken?’ zei hij. Hij blééf pushen. ‘Sorry, je bent mijn type niet’ zei ik. ‘Maar ik ben heel lief’ zei hij. ‘Ehhh nee..’ zei ik. Ok, that was awkward.

Gelukkig werd ik gered door de enige knappe man van die avond. Hij kwam op me af en ik was verheugd. Totdat ons gesprek begon en hij heel erg gay deed met handgebaren en woorden etc. Mijn sprookjesgedachte viel in duigen. Mijn inziens was het toch wel een leuk gesprek, totdat hij abrupt zei: ‘Ja, ik vind het echt gezellig, maar ik kijk ook nog even verder.’ Daar zat ik dan. Autsjj..

Toen kwam mijn vervelende date weer terug. Weer deed hij pogingen tot contact. ‘En nu stop je erover want nee is nee, wat begrijp jij daar niet aan?’ zei ik. ‘Als je niet met me op date wilt wat doe je hier dan?’ vroeg hij. Ik was helemaal klaar met die gozer, en ben weggelopen. Later hoorde ik van de andere meiden die hem al kenden van uitgaan dat hij zich daar ook vreemd gedraagt naar meiden.

De Loveborrel liep ten einde, ik heb bewezen dat ik dit dus gewoon alleen kan en ik heb me geen moment alleen gevoeld. De liefde van mijn leven heb ik niet gevonden. Wel heb ik onwijs gelachen om alle ongemakkelijke dingen. En ik heb leuke contacten opgedaan, nu zit ik in een appgroepje met die meiden. De volgende keer willen we weer gaan en misschien nog naar andere single events. Daarna werd ik uitgenodigd door twee andere meiden om mee te gaan naar de kroeg. De hele avond had ik ze nog niet gesproken, ze vroegen de meiden waar ik mee stond en mij spontaan mee. De andere meiden gingen naar huis en ik dacht ach, doe eens gek. In de kroeg deed ik uiteindelijk één drankje want ik was toch wel erg moe. Maar toch leuk om te zien waar je zo ineens kunt belanden, echt uit mijn comfortzone.

Gister was ik erg moe van de avond, maar het was het zeker waard! Vandaag zat ik op het terras met mijn moeder, en toen kwam ik één van die meiden weer tegen. We hadden een leuk praatje en gaan binnenkort wat drinken in de stad. Zo zie je maar waar het naar toe kan leiden. En dit had ik allemaal moeten missen als ik had besloten om niet te gaan. Supertrots ben ik op mezelf!

Wil jij nu ook naar een besloten feest waar je nog niemand kent? Kan er niemand van je vriendinnen met je mee, wil je uit je comfortzone treden of wil je om andere redenen alleen heen gaan? Hieronder wat tips!

– Wat is voor jou het doel om alleen heen te gaan? Waarom is dat voor jou belangrijk en waarom wil je dat graag bereiken? Schrijf dit op en hang het op in je huis. Neem zoveel tijd als jij nodig hebt om erover na te denken. Je zult zien dat dit best snel gaat als je de motivatie voor je doel elke dag in je huis ziet hangen.
– Als je eenmaal hebt besloten dat je gaat, koop het ticket en betaal meteen. Dat verkleint de kans dat je niet gaat.
– Ga echt, negeer die vervelende stemmetjes in je hoofd. Want als je niet gaat, dan voel je je heel ellendig en blijft het in je hoofd zitten dat je het nog wilt doen. Het moment moet een keer komen! Je wilt niet in de vicieuze cirkel blijven tenslotte.
– Bedenk voor jezelf hoe lang je blijft om te kijken of je het wat vind. Blijf bijvoorbeeld een uur, vind je het dan nog niks dan stap je op. En stel dat het niet leuk is, dan heb je dat wel kunnen ontdekken en hoef je niet in je hoofd te bedenken hoe het nu zal zijn. Ik heb ook weleens dingen gedaan die in de praktijk tegen vielen, maar het is zo lekker dat het daarna uit je gedachten is.
– Bedenk dat iedereen daar met het doel is om nieuwe mensen te leren kennen, dus mensen stellen zich veel sneller open en praten makkelijker.
– Vind je het moeilijk om met nieuwe mensen te praten? Bedenk dan van tevoren wat standaardzinnen of vragen, altijd handig om een gesprek te openen.