Van leven in angst naar het volgen van je dromen

Van leven in angst naar het volgen van je dromen

Mijn allereerste blog! Ik ben deze blog begonnen met de droom en de missie om meer bewustwording en verbinding te creëren bij HSP’ers. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het wel spannend vind. Zal het wel gaan lopen? Wat zullen mensen ervan vinden? Sluit het wel aan? Zoals je leest allemaal doemgedachten. Ik ben nu bezig om niet in angst te leven wat voortkomt uit je gedachten, maar om mijn gevoel te volgen wat voortkomt uit je hart.

Vroeger leefde ik erg in angst. Continue was ik bezig met wat andere mensen ergens van vonden, hoe ik me moest gedragen en welke keuzes ik zou maken.
Door nu echt te voelen wat ik wil vanuit mijn hart, gaat het maken van keuzes een stuk makkelijker. In een andere blog zal ik toelichten hoe je dichter bij je gevoel kunt komen. Want als je je hoogsensitiviteit niet goed onder controle hebt, kun je uit zelfbescherming juist verwijderd raken van je gevoel.

Het leven volgens mijn gevoel was op het begin erg verwarrend. Doordat het onwennig was, voelde dit soms ook als angst. Waardoor ik niet wist of ik iets nu wel of niet moest doen. Wij HSP’ers kunnen heel goed voelen. Luister dus naar je gevoel, en de angsten die komen als je daadwerkelijk leeft volgens je gevoel, moet je doorheen. Je zult daarna zo trots zijn op jezelf, en het zal uiteindelijk steeds gemakkelijker gaan.

Gun jezelf de tijd om je hierin te ontwikkelen. Veroordeel jezelf niet als het op het begin niet lukt om naar je gevoel te luisteren maar je (angst)gedachten de overhand nemen.
Uiteindelijk wordt het je steeds meer duidelijk wat je wilt in het leven als je volgens je gevoel gaat leven. En het allerbelangrijkste, je zult het echte geluk mogen ervaren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *